Rodi

Hoe goed ben jij beschermt tegen de zon?

Welk zonnebrand product hebben we nodig?

We houden allemaal van zon, maar tegenwoordig is het belangrijker dan ooit om je goed in te smeren. Gelukkig zijn steeds meer mensen zich ervan bewust dat goed insmeren met een zonnebrandcrème huidkanker kan voorkomen. Het is de beschermingsfactor SPF (Sun Protection Factor).die de effectiviteit van een zonnebrandcrème bepaalt. Zonbeschermingsproducten beschermen de huid tegen UV-straling en gaan verbranding tegen. Hoe leuk zonnen ook is, onze huid blijft gevoelig voor zonlicht.
Mensen hebben een verschillende kleur huid, ogen en haar. Een lichte huid is gevoeliger en moet dus beter tegen de zon beschermd worden dan een donker type huid. Daarom is er een passende beschermingsfactor voor elk huidtype.
Huidtype en SPF
Belangrijk om te weten; de SPF die geschikt is voor jouw huidtype, wordt bepaald door de tijd dat de huid zichzelf kan beschermen. Dit is de periode waarin de huid aan de zon kan worden blootgesteld zonder te verbranden. Afhankelijk van je huidtype, de plaats waar je bent en de tijd van het jaar, is dit gemiddeld 5 tot 30 minuten. Iemand met een bleke huid en met blond of rossig haar en blauwe ogen zal sneller in de zon verbranden dan iemand met een getinte huid en bruine ogen. Met een hoge beschermingsfactor kun je langer zonnen en krijg je een gezonde, gebruinde huid. Beschermingsfactoren worden als volgt onderverdeeld: laag (6–10), medium (15–25), hoog (30–50), zeer hoog (50).

Synthetische versus natuurlijke zonnebrandcrème


Veel mensen gebruiken waarschijnlijk de bekende merken zonnebrandcrème, maar ook deze zonnebrandcrèmes bevatten dikwijls huidonvriendelijke ingrediënten die zelfs schadelijk kunnen zijn. Oxybenzone en methylparabenen zijn stoffen die men in veel synthetische zonnebrandcrèmes zal terugvinden. Naast het feit dat een synthetische zonnebrandcrème schadelijk kan zijn, werkt het ook pas na een half uur. Dit in tegenstelling tot een natuurlijke zonnebrandcrème, die werkt direct.

Minerale filter


Natuurlijke zonnebrandcrème werkt op basis van een minerale filter. Dit in tegenstelling tot een synthetische zonnebrandcrème die met een chemische filter werkt. Om de crème goed smeerbaar te maken wordt er zinkoxide en titanium aan toegevoegd. Soms worden er ook nanodeeltjes aan een zonnecrème toegevoegd. Wanneer dit niet toegevoegd wordt, blijft er anders een witte waas op de huid achter. De stoffen zinkoxide en titanium worden daarbij niet of nauwelijks door de huid opgenomen. Er wordt in feite een laagje op je huid gelegd die de UV-stralen zal reflecteren en verspreiden. Een goed biologisch zonnebrandproduct is bijvoorbeeld de crème van Laboratoires de Biarritz die vrij is van chemicaliën. Het nieuwe mineraal aan zonnescherm verbetert de huid en beschermt de huid met een hoge protectiewaarde en laat geen witte waas achter. Ontdek dit best verkopende minerale zonnescherm bij drogisterij parfumerie Splinter, De Symfonie 13 in Nieuw-Vennep. Website: www.splinter-symfonie.nl en Telefoonnummer: 0252-672289.

Artikel geplaatst op dinsdag 29 mei 2018 - 15:23

Foto's