Rodi

Officiële opening Midgetgolf Heemskerk

Midgetgolfbaan Heemskerk. (Foto: aangeleverd)

HEEMSKERK - Wethouder Aad Schoorl komt woensdag 20 juni de midgetgolfbaan aan de Vrijburglaan 3 in Heemskerk feestelijk heropenen. Cliënten van de dagbesteding van Stichting SIG, organisatie voor ondersteuning van mensen met een beperking, voeren het beheer en de exploitatie van de midgetgolfbaan uit.


De doorstart van Midgetgolf Heemskerk is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen Stichting ADV en SIG. Stichting ADV, die zich ten doel stelt kleine, maatschappelijk georiënteerde werkplekken voor mensen met een beperking te ontwikkelen, is eigenaar van de midgetgolfbaan. Cliënten van de dagbesteding van de SIG gaan alle beheerswerkzaamheden op het midgetgolfpark uitvoeren, zoals ontvangst, uitgifte van materialen, horeca en onderhoud.
Voor de SIG, die streeft naar zinvolle, kleinschalige dagbesteding, is het beheer van de midgetgolfbaan een mooie aanvulling op het dagbestedingsaanbod. Ook het beheer van kinderboerderij Dierendorp, even verderop aan de Vrijburglaan, wordt door cliënten van de SIG uitgevoerd.
De feestelijke (her)opening van de gerenoveerde midgetgolfbaan in Heemskerk vindt plaats op woensdag 20 juni, om 14.30 uur. De wethouder verricht de openingshandeling samen met een cliënt, die werkzaam is op de midgetgolfbaan.

Artikel geplaatst op maandag 11 juni 2018 - 11:04